Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Ayvalık'a yeni çocuk korosu hazırlığı

Ayvalık

Ayvalık Belediyesi tarafından hayata geçirilerek Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde yürütülen ve ilçeye bağlı kırsal mahalleler başta olmak üzere kent merkezindeki ilk ve orta öğretimde okuyan çocukları kültür ve sanatla buluşturan Zeytin Çekird

Ayvalık Belediyesi tarafından hayata geçirilerek Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde yürütülen ve ilçeye bağlı kırsal mahalleler başta olmak üzere kent merkezindeki ilk ve orta öğretimde okuyan çocukları kültür ve sanatla buluşturan “Zeytin Çekirdekleri Projesi”nde çalışmalar aralıksız sürüyor.
Ege Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nilüfer Akdoğu 20 kişilik “Zeytin Çekirdekleri Korosu”na müzik eğitimi verirken, bu çalışmayla Ayvalık Belediyesi Çocuk Korosunun temeli oluşuyor.
Ayvalık’a gelerek İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde çocuklarla birlikte iki günlük bir çalışma yapan Akdoğu, “Zeytin Çekirdekleri Projesi”nin çok şahane bir proje olduğunu belirterek duyar duymaz gönüllü olarak katılmak istediğini anlattı.
İki gün Ayvalık’ta çocuklarla birlikte çalışan ve onların performansını iyi bulduğunu İfade eden Akdoğu, “Zeytin Çekirdekleri Projesi” hakkında şunları söyledi: “Bu çok şahane bir proje duyar duymaz katılmak istedim gönüllü olarak. Çok kötü şeyler var dünyada. Çocuklara böyle dokunabilmek, onlara iyi bir şeyler verebilmek bence çok güzel. Müzikte bunun için çok şahane araç. Bir şeyler yapabiliyorsak ne mutlu. Herkese müzikli günler dilerim”
Çocukların iki günlük performansını da değerlendiren Nilüfer Akdoğu, “Çocuklar umduğumdan daha iyi cevap verdiler gerçekten söylemek gerekirse. Sayının 20 kişi olması da avantaj. Şu an için her şey çok iyi gidiyor, çocuklar da şahane. Umarım daha güzel projeler, konserler, orkestralı konserler gibi düşündüğüm bir iki şey var onları yapabilirim” diyerek umut dolu konuştu.



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı